Home » Voetbal artikelen » Champions League 2016-2017

Champions League 2016-2017

De Champions League 2016-2017 is het belangrijkste toernooi voor voetbalclubs. De kanshebbers net als vorig seizoen zijn Barcelona, Juventus, Real Madrid en Bayern Munchen. Daarnaast ook Atletico Madrid met de Champions League kleding als cadeau voor hem. Volg hier de laatste nieuwtjes van de UEFA Champions League.

champions league kleding

direct bestellen vsd

Hierboven zie je direct de poule indeling van de Champions League 20162017. Het gaan een aantal prachtige potjes worden zoals PSG – Arsenal, Barcelona – Manchester City, Real Madrid – Dortmund en alle wedstrijden van PSV in de poule.

Champions League 2016-2017

champions league 2016-2017De UEFA Champions League voetbal een toernooi waar iedere voetballiefhebber naar uit kijkt. Seizoen 2016-2017 is de 62ste keer dat het Europese hoofdtoernooi wordt georganiseerd. 25 jaar is het nu CL en voorheen was het Europacup I. De opbouw van de Champions League 2016-2017 zal hetzelfde zijn als de Champions League 2015-2016.

Wat vind je van deze voetbal?
Prijs wedstrijdbal vanaf €19,95
adidas ballen
Finale: Millennium Stadium te Cardiff
CL Accessoires

De Champions League met een prachtige finale in het Millennium Stadium. We zijn benieuwd wie de Champions League finale 2017 gaat halen. We mogen toch wel denken aan clubs als Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Bayern Munchen en Juventus. De Champions League bal en accessoires kunnen eenvoudig worden besteld via Direct bestellen.

Champions League Veranderingen

De afgelopen seizoenen is de opzet van de Champions League niet veranderd. Het seizoen 2016-2017 kent wel een aantal Champions League veranderingen. Vroeger was per land een limiet van 4 deelnemers. De limiet gaat van 4 naar 5 deelnemers. Een andere verandering is dat de winnaar van de UEFA Europa League gaat deelnemen aan het hoofdtoernooi. Normaal gesproken zal de club instromen in de play-off ronde tenzij de winnaar van de Champions League zich al gekwalificeerd heeft dan wordt het gelijk de Champions League groepsfase.

UEFA Champions League Programma

Het UEFA Champions League programma voor aankomend  seizoen begint op 20 juni. Na de eerste drie kwalificaties begint de Play-off ronde. De maanden september, oktober, november en begin december staan dan weer in het teken van groepsfase Champions League. We kunnen dan weer wekelijks genieten van het Champions League programma op dinsdag en woensdag met een biertje. De uiteindelijke finale op 03 juni 2017 zal worden gehouden in het Millennium Stadium te Cardiff. Een prachtig nieuw stadion met een geweldig sfeer.

Champions League Opbouw

Aan het hoofdtoernooi doen 32 teams mee. 22 teams hebben zich direct gekwalificeerd en 10 clubs komen uit de kwalificatieronde. Uit elke poule van de groepsfase gaan de eerste twee door naar de Champions League knock-outfase. De nummer drie plaatst zich voor de knock-outfase van de Europa League 2016-2017. Aan de hand van de UEFA rangschikking wordt bepaald welke 78 teams uit 53 landen mogen deelnemen. De titelverdediger van de Champions League van de vorige editie zal zich automatisch plaatsen voor de groepsfase.

Champions League Loting en Schema

De Champions League loting vindt zoals altijd plaats in Monaco. De Champions League 2016-2017 groepsfase loting is op 25 augustus 2016. Voor zover bekend wordt PSV hopelijk groepswinnaar in verband met de punten. Ajax heeft de kwalificatie niet overleefd dus wel zien maar 1 Nederlandse team in de Champions League 2016-2017. De Champions League loting en schema en meer volgen hieronder. We gaan in de toekomst ook in op de vermoedelijke opbouw van de nieuwe Champions League.

Voetbalreis Champions League

Een droom van iedere voetballiefhebber is een voetbalreis Champions League. Iedere voetballiefhebber kent het wel, je zet de tv aan en je hoort het anthem van de Champions League. Je kunt hier je Champions League voetbalreis op maat boeken.

We wensen je veel plezier in de mooiste stadia van Europa en hopen dat je een vergetelijke Champions League voetbalreis zult hebben. Een finaleplaats in het Millennium Stadium te Cardiff zal waarschijnlijk onbetaalbaar worden maar wie weet! Bekijk bijvoorbeeld goedkope voetbalreizen en voetbalwedstrijd bezoeken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *