Home » Voetbal artikelen » WK Voetbal 2018

WK Voetbal 2018

Het WK voetbal 2018 heeft veel voeten in de aarde gehad. Op 2 december 2010 maakte Sepp Blatter de landen Rusland en tegelijk Qatar bekend voor het WK 2018 Russia en Wereldkampioenschap voetbal 2022. In dit artikel vind je uiteraard informatie zoals speelschema, uitslagen, programma, stadions, veelgestelde vragen maar natuurlijk landen shirts en officiële FIFA wereldkampioenschap voetbal 2018 kaarten. In totaliteit zullen 32 landen teams starten op het WK in Rusland.

wk voetbal 2018

Geplaatste Landen WK 2018

Tijdens het Wereldkampioenschap komen landen voorbij uit alle werelddelen. Rusland is sowieso aanwezig want het is het gastland. De geplaatste landen WK 2018 zijn:

 1. België
 2. Duitsland
 3. Denmark
 4. Engeland
 5. Frankrijk
 6. IJsland
 7. Kroatië
 8. Polen
 9. Portugal
 10. Servië
 11. Spanje
 12. Zweden
 13. Zwitserland
 1. Australië
 2. Iran
 3. Japan
 4. Saoedi-Arabië
 5. Zuid-Korea
 1. Egypte
 2. Marokko
 3. Nigeria
 4. Senegal
 5. Tunesië
 1. Argentinië
 2. Brazilië
 3. Colombia
 4. Uruguay
 1. Costa Rica
 2. Mexico
 3. Panama
Peru / NZ

WK Voetbal 2018

Russia organiseert voor een tweede keer een groot toernooi. Eerst de Olympische Winterspelen en dan nu het WK. Welke records worden nog meer verbroken? Het is de eerste keer dat een Oost-Europees land een WK organiseert.  Van start tot finale zal het WK voetbal 2018 worden gehouden tussen 14 juni 2018 – 15 juli 2018. De opening van het toernooi met gastland Rusland tegen een nog onbekende tegenstander. Het stokje werd doorgeven en Poetin gaf aan het niveau te willen behouden zoals het WK voetbal 2014 in Brazilië.

 • Finale: 15 juli 2018
 • 3e/4e plaats: 14 juli 2018
 • Halve finales: 10 en 11 juli 2018

Kwalificaties van het WK 2018

De kwalificaties van het WK 2018 zijn al in volle gang. 207 landen hebben zich ingeschreven om deel te nemen aan de kwalificatie. Alle landen verbonden aan de FIFA deden dus mee. De 31 overgebleven plaatsen zullen worden verdeeld over de beste landen uit de poules en worden verzameld uit de toernooien zoals; Kwalificatie UEFA zoals wij deze kennen. Verder hebben we de kwalificatie AFC, kwalificatie CAF, CONCACAF, CONMEBOL en OFC. Rusland mag als gastland sowieso deelnemen aan het WK.

Speelsteden, Stadions Wereldkampioenschap Rusland

Speelsteden en Stadions Wereldkampioenschap in Rusland? Een vraag voor de supporters die op zoek zijn naar kaarten en tickets. Rusland heeft gekozen voor 11 speelsteden met daarbij 14 stadions. 2 stadions zijn afgevallen omdat ze niet aan de voorwaarden voldeden. Sotsji kennen we natuurlijk nog van de winterspelen. Sint-Petersburg, Rostov, Kazan en Moskou van de populairdere voetbalteams uit Rusland. De overige speelsteden zijn; Samara, Saransk, Volgograd, Nizjni Novgorod, Jeksterinenburg en Kaliningrad. Op welke basis wordt gekozen voor speelsteden en stadions wereldkampioenschap in Rusland? Uiteraard de sociale economische ontwikkeling is een belangrijke pijler. Daarnaast natuurlijk infrastructuur en wat te denken van vliegvelden. De belangrijkste van allemaal is het Olympisch Stadion Loezjniki in Moskou. Hier zal de finale worden gespeeld en een halve finale maar natuurlijk ook de openingswedstrijd.

Geschiedenis van de FIFA World Cup

Het Wereldkampioenschap voetbal wordt sinds 1930 gehouden. Een vraag die veel wordt gesteld is het WK het belangrijkste voetbaltoernooi voor landenteams? Kort en bondig ja natuurlijk. Nederland heeft deze glorieuze prijs van dit prestigieuze toernooi nog nooit in de wacht gesleept. De laatste winnaar van een WK en wel het Wereldkampioenschap voetbal 2014 in Brazilië is op naam geschreven van Duitsland. Hoe wordt de belangrijkste beker genoemd? Jules Rimet-beker en voorheen was het de Victoire aux Ailes d’Or. Sinds 1998 is het aantal landenteams gezet op 32. De Recordkampioen van het FIFA wereldkampioenschap voetbal is Brazilië met 5 cups.

 1. Brazilië: 5x
 2. Duitsland: 4x
 3. Italie: 4x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *