UEFA Nations League

nation league voetbalEen nieuwe voetbalcompetitie voor landen met de UEFA Nations League met een uitleg, loting en deelnemers overzicht. Bij ons gaan we in op de informatie en vooral wat is de Nations League. Ga hieronder verder voor informatie of shop hieronder de tenues van de landen.

direct bestellen vsd

  • Direct naar Unisportstore.nl
  • Loting / Draw
  • Informatie en Uitleg

Het Nederlands Elftal heeft zich verzekerd door de 2-2 tegen Duitsland voor de play-offs. De twee gelukkige goals in de laatste 10 minuten zorgen voor een plek bij de laatste 4. Andere landen bij de laatste 4 zijn Portugal, Engeland en Zwitserland. In december zal te loting plaatsvinden van de final four. De wedstrijden van de final four worden gespeeld tussen 4 en 9 juni in Portugal. Zal het Nederlands Elftal het eerste land zijn die de beker omhoog mag tillen?

Op 14 maart 2014 heeft iedereen voorgestemd voor deze nieuwe landen competitie. De start in 2019 na het wereldkampioenschap voetbal. Wanneer is de UEFA Nations League loting? 24 januari 2018 om 12:00.

nations league indeling

UEFA Nations League

In Lausanne is de UEFA Nations League loting met als deelnemend land Nederland naast 54 andere landen. Wat is de UEFA Nations League? Een nieuwe landen toernooi om deelname voor het Europees Kampioenschap 2020, 2024 en 2028 alvast veilig te stellen. 55 landen gaan in de koker en we gaan zien hoe de EK-kwalificatiewedstrijden eruit gaan zien. Nederland en België is natuurlijk benieuwd wie de tegenstanders gaan worden. De eerste speelronde pas na het WK voetbal 2018 op 6 t/m 9 september 2018.

uefa nations league

Wat is de Nations League?

Een vraag die we veel binnen krijgen is: wat is de Nations League? Een toernooi naast de normale kwalificaties voor een Europees kampioenschap. Je kunt dus via twee wegen een tickets voor het EK bemachtigen. De landen aangesloten bij de UEFA gaan in 4 poules strijden om een tickets voor het EK voetbal 2020. Het format zorgt voor een echte competitie met finales in 2019. Nation voetbal gaat zorgen voor meer strijdt en een andere competitie naast de normale kwalificaties. In 2011 is begonnen met de vormgeving en morgen is het dan zover met de Nations League draw.

De Nations League indeling met 4 divisies. Het Nederlands Elftal en Rode Duivels zitten in divisie A op basis van ranking. De ranking kwam na de wedstrijd tegen Zweden dus net in poule A. Andere landen in de poule zijn: Duitsland, Portugal, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Italië, Polen, Kroatië en IJsland. Divisie B met onder andere: Rusland, Zweden, Oostenrijk, Turkije en Denemarken en in de andere poules landen die bijna nooit een eindtoernooi halen.

Nations League Loting

24 januari is dus de Nations League loting. Nogmaals het is geen vervanger voor de voorgaande kwalificatie maar een manier om via de Nations League finale ook te plaatsen voor het EK. juni 2019 worden de finales gespeeld om te kijken wie via deze weg naar het EK mag. Nederland en België in divisie A. De Europese voetbalbond zorgt voor een duidelijk overzicht met nummer 1 en 2 via de normale kwalificatie en dan ook de plaatsen via de Nations League. Hier de voetbaltenues landen.

Kort een samenvatting van de Nations League:

  • Wat is de Nations League: kwalificatie naast de normale reeks
  • Hoeveel plaatsen via deze weg: 4
  • Loting: 24 januari 12:00
  • Nations League deelnemers: 55 landen
  • Home: Voetbalshirtsdirect.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *