Champions League 2019-2020

Hier vind je meer informatie over de Champions League 2019-2020 maar ook zeker weer de shirts die gedragen gaan worden. Want ja! We zijn hier toch bij Voetbalshirtsdirect.nl. Je kunt wel zeggen dat de UEFA CL het belangrijkste toernooi voor voetbalclubs is. Ieder seizoen kijken we even kort naar de kanshebbers! Dat zullen net als vorig seizoen zijn Barcelona, Juventus, Real Madrid, Liverpool en Bayern Munchen zijn. Daarnaast misschien nog Atletico Madrid en PSG? We gaan het zien! Hier een link naar de officiële site van de UEFA Champions League.

champions league 2019-2020

direct bestellen vsd

Via de link hierboven kom je terecht bij de poule indeling van de Champions League en alle beschikbare voetbalshirts. We hopen op een mooi seizoen met geweldige top wedstrijden!

In the Champions League you must try and clinch a place in the next round as early as possible – Maldini

Champions League 2019-2020

champions league 2016-2017Je ziet hiernaast de Champions League voetbal van een eerder toernooi. Iedere voetballiefhebber kijkt uit naar de dinsdag en woensdagavond. Inmiddels is het de 65ste keer dat het Europese hoofdtoernooi wordt georganiseerd. 28 jaar is het nu CL en voorheen was het Europacup I. De VAR zal dit seizoen het gehele toernooi zijn intrede maken!

direct bestellen vsd

Waar kijk jij de CL wedstrijden?
Finale: Atatürk Olympic Stadium in Istanbul


Iedereen wacht met spanning af hoe de groepsfase van de Champions League eruit gaat zien. We krijgen de voorrondes natuurlijk in de zomer al! Een prachtige finale in het Atatürk Olympic Stadium welke voor ons iets minder bekend is. We zijn natuurlijk vooral benieuwd wie de Champions League finale gaat halen. Als jij 2 clubs moet noemen, welke zijn dat dan? Verder komen er hier nog Champions League voetbalreizen, ballen en de voetbalshirts aan bod.

De officiële Champions League competitie (laatste 32 clubs) loopt van 17 September 2019 tot 30 May 2020

UEFA Champions League Veranderingen

De afgelopen seizoenen is de opzet van de Champions League niet veranderd. Wel kijken we alvast uit naar een vernieuwde competitie die in 2022 gaat starten. Voor Nederlanders zijn er trouwens wel veranderingen. Ten eerste moet de kampioen net als vorig seizoen voorronde spelen! Tot 2016-2017 was per land een limiet van 4 deelnemers. De limiet gaat van 4 naar 5 deelnemers. Een andere verandering is dat de winnaar van de UEFA Europa League gaat deelnemen aan het hoofdtoernooi. Normaal gesproken zal de club instromen in de play-off ronde tenzij de winnaar van de CL zich al gekwalificeerd heeft dan wordt het gelijk de Champions League groepsfase.

UEFA Champions League Programma en een paar data 🙂

Voor de mensen die vrij willen vragen om de belangrijkste wedstrijden te kunnen zien is een UEFA Champions League programma wel handig. Heel veel is er dan ook nog niet bekend maar de kwalificatie loopt van 25 Juni tot 28 Augustus 2019. Na de eerste drie kwalificaties begint de Play-off ronde. De maanden september, oktober, november en begin december zijn voor de groepsfase van de Champions League. Lekker hoor met een voetbalshirt op dinsdag en woensdag op de bank te chillen. De uiteindelijke finale zal op 30 mei 2020 worden gespeeld in Turkije

Opbouw en Clubs tot de Finale

Als we kijken naar de UEFA rangschikking wordt bepaald welke 79, 80 of 81 teams uit 54 of 55 landen mogen deelnemen. Aan het groepsfase van het hoofdtoernooi doen 32 teams mee. 22 teams hebben zich direct gekwalificeerd en 10 clubs komen uit de kwalificatieronde. Deze opbouw is dus gewoon hetzelfde. Uit elke poule van de groepsfase gaan de eerste twee door naar de Champions League knock-outfase. De nummer drie plaatst zich voor de knock-outfase van de Europa League. Als laatste is de titelverdediger van de Champions League van de vorige editie automatisch geplaatst voor de groepsfase.

De winnaar van de Champions League speelt tegen de winnaar van de Europa League voor de 2020 UEFA Super Cup

Champions League Loting en Schema

Waar zal dit jaar de loting van de Champions League plaatsvinden? Wij denken gewoon weer in Monaco. De Champions League 2019-2020 groepsfase loting is op 29 augustus 2019. We hopen op een groepswinnaar uit Nederland in verband met de punten. Zal Ajax of PSV de kwalificatie overleven? We moeten toch een keer punten gaan sprokkelen in de Champions League 2019-2020. We zullen je meer informatie geven wanneer deze beschikbaar is.

Hieronder nog wat extra informatie als je een wedstrijd in de UEFA Champions League wilt bezoeken 🙂

Een droom van iedere voetballiefhebber is een voetbalreis naar een Champions League wedstrijd. Iedere voetballiefhebber kent het wel, je zet de tv aan en je hoort het anthem van de Champions League. Je kunt hieronder je Champions League voetbalreis op maat boeken ⇓.

voetbalreizen vergelijken

We wensen je veel plezier in de mooiste stadia van Europa en hopen dat je een onvergetelijke Champions League voetbalreis zult hebben. Een finaleplaats zal waarschijnlijk onbetaalbaar worden maar wie weet! Bekijk bijvoorbeeld goedkope voetbalreizen en voetbalwedstrijd bezoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *