Één-tweetje

Wat is een één-tweetje?

In de voetbalwereld zijn er veel verschillende termen en er komen steeds nieuwe termen bij. Voor spelers die nog niet zo lang voetballen kan dat best verwarrend zijn. In dit artikel krijg je een korte uitleg over wat er wordt bedoeld met een één-tweetje. Onderaan vind je nog een Youtube-filmpje met dus beeld erbij.

Een één-tweetje is de basis van een goede aanval – VSD

Wat is een één-tweetje?

Het is belangrijk om goed en snel over te passen om goede kansen te creëren in een wedstrijd. Anders kunnen de verdedigers al snel de bal afpakken. Een manier om snel en behendig over te passen tussen twee spelers wordt een 1-2tje genoemd. De ene speler passt de bal naar de andere speler. Dan rent de speler die de bal heeft afgegeven door en de andere speler die de bal heeft ontvangen kaatst de bal gelijk door. Zo kun je snel en gemakkelijk langs de verdediging komen en doelkansen proberen te creëren.

Het is bij een één-tweetje wel belangrijk dat de spelers weten wat er van elkaar verwacht wordt. Ze moeten bijvoorbeeld weten hoe hard ze de bal moeten inspelen en hoe ze een één-tweetje met elkaar kunnen afspreken.

  • Passing tussen 2 spelers
  • Een pass en gelijk door-bewegen
  • Zie ook: buitenspel & voetbal