Olympische Spelen 2016 Voetbal

Olympische Spelen 2016 voetbal wordt gehouden in Rio de Janeiro, Brazilië. We hebben de eerste landenshirts al voorbij zien komen. Tijdens alle Olympische spelen stond het mannen voetbal wel op het programma. Het vrouwenvoetbal wordt pas sinds 20 jaar georganiseerd op een OS. Professionele voetballers mogen meedoen mits ze -23 dus onder de 23 jaar zijn met 3 dispensatiespeler.  Een dispensatiespeler is een speler ouder dan 23. In 2008 was het nog Lionel Messi die zijn kunsten vertoonden op de Olympische spelen Brazilië. Het zijn dan ook alleen Afrikaans en Zuid-Amerikaanse landen die het goud winnen. Bekijk hieronder alvast de plannen van de Olympische Speler voetbal 2016.

Olympische Spelen 2016 Voetbal

De Olympische spelen 2016 vrouwenvoetbal met veel dezelfde landen als hierboven. We zien bijvoorbeeld Brazilië, Canada, Verenigde Staten & Duitsland om de top landen te noemen. Heel veel wedstrijden van zowel vrouwenvoetbal als mannenvoetbal worden uitgezonden. In Londen 2012 werd Mexico kampioen en won dus het goud. Bij de vrouwen is het natuurlijk de Verenigde Staten met een fantastisch sterrenelftal. Bij de vrouwen heeft de VS al 4 gouden medailles gewonnen wat wil zeggen op 1 na allemaal. Bekijk hieronder het Olympische Spelen 2016 programma.

olympische speler voetbal 2016 programma

Olympische Spelen Voetbal

Het is uiteraard minder populair dan een Wereldkampioenschap voetbal of Europees Kampioenschap voetbal maar het blijft leuk om voetbal te kijken. We zijn benieuwd welke spelers worden geselecteerd om de wedstrijden te spelen. Het overlapt natuurlijk net de start van de competitie dus de grote namen zullen bij de club blijven. De meest waardevolle spelers op het toernooi zijn Neymar, Marquinhos, Lars Bender, Felipe Anderson van Lazio Roma en Max Meyer. Bestel via bovenstaande link de voetbalshirts van de landen. In onze voetbalshop zullen we de belangrijkst voetbalshirts uitlichten zoals Brazilië, Zweden, Portugal, Argentinië en Colombia om een paar voorbeelden te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *